Computervirus infecteert alle exe-bestanden op computers

image

Onderzoekers hebben een computervirus ontdekt dat alle exe-bestanden op pc’s infecteert. Volgens antivirusbedrijf Kaspersky is “Kbot” het eerste echte virus in jaren dat het heeft ontdekt. Kbot kan op verschillende manieren op computers terechtkomen, bijvoorbeeld via usb-sticks of het downloaden van bestanden van het internet. Eenmaal actief infecteert Kbot alle exe-bestanden op aangesloten logische schijven en gedeelde netwerkmappen.

Hiervoor voegt het virus kwaadaardige polymorfische code toe aan het exe-bestand. Zodra dit exe-bestand op een schoon systeem wordt gestart zorgt Kbot ervoor dat het automatisch bij het starten van het systeem wordt geladen. Het virus is ontwikkeld om gegevens van gebruikers te stelen. Zo maakt het gebruik van webinjects. Via een webinject kan er op een besmette computer bijvoorbeeld informatie aan een banksite worden toegevoegd. Het kan dan gaan om extra invoervelden die aanvullende vertrouwelijke gegevens vragen.

Tevens kan Kbot aanvullende modules downloaden voor het stelen van wachtwoorden, gegevens voor cryptowallets en andere zaken. Gestolen data wordt in een virtueel systeem opgeslagen, wat het lastig maakt om te detecteren, aldus de onderzoekers. “Het Kbot-virus is een serieuze dreiging, omdat het zich snel op het systeem en lokale netwerk kan verspreiden door uitvoerbare bestanden te besmetten, zonder dat die te herstellen zijn”, zegt Anna Malina van Kaspersky. Ze merkt op dat Kbot door het injecteren van code in draaiende processen de computer ernstig vertraagt. De meeste infecties met het virus zijn in Rusland waargenomen.

Eindelijk weer eens een écht computervirus.*ThunderByte installeren doet*

Ahh yes dit doet goede herinneringen opdoen – http://virus.wikidot.com/yankeedoodle

Ik ben nog geen .exe-bestand tegengekomen op mijn computer. Ik ben veilig. 🙂

Dit soort virus bestaat al heel lang

Ach, format C: en je kunt weer schoon door

Wij van Wceend adviseren ….

Er bestaan geen .exe bestanden op iOS

Ik dacht even dat het een soort memorial artikel uit 1985 was!

Door Hyper: Eindelijk weer eens een écht computervirus.*ThunderByte installeren doet*Ja, het blijft uitkijken wat je van Napster binnenhaalt. cd’tje branden?

Door Anoniem: Ik ben nog geen .exe-bestand tegengekomen op mijn computer. Ik ben veilig. :-)Yep. Dit is een van de redenen waarom ik Microsoft Windows haat.

Door Anoniem: Ach, format C: en je kunt weer schoon doorProbeer het eens. Al gedaan? Ik wel. Surprise awaiting.. 😉

Dit soort virus heb ik vroeger ook ooit gehad.De executables worden gepacht, waardoor ze wel nog werken maar een signature krijgen. Vervolgens gaat je AV alle executables verwijderen waardoor je systeem niet meer op start ????

Dit klinkt niet best want virussen dat was volgens karma4 zo jaren 90. Dus jaren 90 reloaded. Dat wordt nog lachen.

Door Anoniem: Ik ben nog geen .exe-bestand tegengekomen op mijn computer. Ik ben veilig. :-)”Bestandsextenties weergeven” in W10 aan zetten. Dan zie je er heel veel. Bovendien, jij hoeft ze niet te zien, als het virusje het maar ziet.

Door Anoniem: Dit soort virus heb ik vroeger ook ooit gehad.De executables worden gepacht, waardoor ze wel nog werken maar een signature krijgen. Vervolgens gaat je AV alle executables verwijderen waardoor je systeem niet meer op start ????AV scanners waren vroeger nog wel eens in staat om het virus uit de executable te verwijderen.

exe bestanden? Mooi, heb ik niet 🙂

Door donderslag: Door Anoniem: Ik ben nog geen .exe-bestand tegengekomen op mijn computer. Ik ben veilig. :-)Yep. Dit is een van de redenen waarom ik Microsoft Windows haat.Dat is natuurlijk grote bullshit :)Er zijn ook virussen voor Linux, en zelfs voor macOS. Dat ze veel minder voorkomen is gewoon omdat je de meeste winst haalt uit de grootste markt (over het algemeen). Als macOS de grootste zou zijn dan hadden we daar de meeste ellende 🙂

Door jh81: Door donderslag: Door Anoniem: Ik ben nog geen .exe-bestand tegengekomen op mijn computer. Ik ben veilig. :-)Yep. Dit is een van de redenen waarom ik Microsoft Windows haat.Dat is natuurlijk grote bullshit :)Er zijn ook virussen voor Linux, en zelfs voor macOS. Dat ze veel minder voorkomen is gewoon omdat je de meeste winst haalt uit de grootste markt (over het algemeen). Als macOS de grootste zou zijn dan hadden we daar de meeste ellende :)Linux, Mac Os, Windows – Malware/Virus30 jaar sluimerend… en daar gaan we weer: Balletje kaatst, balletje kaatst terug en hoppa!….startschot van de honderduizendste of iets in die orde nutteloze bullshit discussie.Toe maar, wie is de eerste die olie op dit aangestoken vuurtje gooit? Gevolg: Lachen daar in die AV sector… KASSA! Maar dat snappen de supportersverenigingen al 30 jaar niet.Zo ik ben mij ei even kwijt en wegwezen en niet terugkijken in dit topic is mijn lijn nu.

Door jh81: Door donderslag: Door Anoniem: Ik ben nog geen .exe-bestand tegengekomen op mijn computer. Ik ben veilig. :-)Yep. Dit is een van de redenen waarom ik Microsoft Windows haat.Dat is natuurlijk grote bullshit :)Er zijn ook virussen voor Linux, en zelfs voor macOS. Dat ze veel minder voorkomen is gewoon omdat je de meeste winst haalt uit de grootste markt (over het algemeen). Als macOS de grootste zou zijn dan hadden we daar de meeste ellende :)Dat is onjuist want macOS en Linux zitten veel degelijker in elkaar! Vraag maar aan Google, daar wordt geen Microsoft software gebruikt.

Door The FOSS: Dat is onjuist want macOS en Linux zitten veel degelijker in elkaar! Vraag maar aan Google, daar wordt geen Microsoft software gebruikt.De eerste virussen en wormen op oss Unix Apple etc. Zoek maar eens op de Morrison worm, was een ongelukje net als bij mirai. Google verkoopt gewoon microsoft poducten, kijk maar eens op hun cloud prijslijst en welke producten er staan.Je bent echt wanhopig in je jaren 90 bashing Door souplost: Dit klinkt niet best want virussen dat was volgens karma4 zo jaren 90. Dus jaren 90 reloaded. Dat wordt nog lachen.exe of een programma uitvoeren maakt weinig verschil. https://superuser.com/questions/1065484/location-of-executable-files-in-linux Kennelijk heb je die bin map nog nooit gezien of begrijp je niet wat de betekenis is. https://www.cvedetails.com/product/36/Debian-Debian-Linux.html?vendor_id=23

Door Threnology:Lachen daar in die AV sector… KASSA! Maar dat snappen de supportersverenigingen al 30 jaar niet. Zo ik ben mij ei even kwijt en wegwezen en niet terugkijken in dit topic is mijn lijn nu.Slim ….!

Door Anoniem: Ik ben nog geen .exe-bestand tegengekomen op mijn computer. Ik ben veilig. :-)Zoek eens op .exe in het zoekveld rechtsboven in Explorer.

Zo, geen enkele kwetsbaarheid die verhoogde privileges kan krijgen, de bron van de grootste ellende.Ziet goed in elkaar dat door jou aangehaalde OS.

Door karma4: Door The FOSS: Dat is onjuist want macOS en Linux zitten veel degelijker in elkaar! Vraag maar aan Google, daar wordt geen Microsoft software gebruikt.De eerste virussen en wormen op oss Unix Apple etc. Zoek maar eens op de Morrison worm, was een ongelukje net als bij mirai. Google verkoopt gewoon microsoft poducten, kijk maar eens op hun cloud prijslijst en welke producten er staan.Je bent echt wanhopig in je jaren 90 bashing Jaren 90 bashing? Ik weet echt niet wat er allemaal tussen jouw oren gebeurt maar de problemen met Microsoft software spelen zich toch écht af in het hier en nu. Lees ook de titel van dit en vele andere topics op deze site (Windows, Windows en nog eens Windows). De door jou aangehaalde voorbeelden van malware en virussen op andere platformen zijn alleen historisch interessant. Heden ten dage heb je daar geen last van.

[Verwijderd door moderator]

Door karma4: Door The FOSS: Dat is onjuist want macOS en Linux zitten veel degelijker in elkaar! Vraag maar aan Google, daar wordt geen Microsoft software gebruikt.De eerste virussen en wormen op oss Unix Apple etc. Zoek maar eens op de Morrison worm, was een ongelukje net als bij mirai. Google verkoopt gewoon microsoft poducten, kijk maar eens op hun cloud prijslijst en welke producten er staan.Je bent echt wanhopig in je jaren 90 bashing Door souplost: Dit klinkt niet best want virussen dat was volgens karma4 zo jaren 90. Dus jaren 90 reloaded. Dat wordt nog lachen.exe of een programma uitvoeren maakt weinig verschil. https://superuser.com/questions/1065484/location-of-executable-files-in-linux Kennelijk heb je die bin map nog nooit gezien of begrijp je niet wat de betekenis is. https://www.cvedetails.com/product/36/Debian-Debian-Linux.html?vendor_id=23Waar windows mensen jaren geleden over linux klaagden was dat bestanden (programma’s) read only gedpwnload worden vanaf het internet en niet executeerbaar waren zonder tussenkomst van een slimme gebruiker. Dank zij het windows drive by infectie syndroom zien we waarom dat is.

Ondersteunde bbcodes

Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]

URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet ingelogd en reageert “Anoniem”. Dit betekent dat Security.NL geen
accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je
nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert
moet je altijd een captchacode opgeven.

Je reactie is verstuurd en wordt zo spoedig mogelijk gemodereerd.

Verder

Source

Posted In NEW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *